Waar Wubbe Woont

Waar Wubbe woont.

Wat beweegt daar bij het raam?

Zie ik twee ogen gluren?

Heel erg stiekem, heel geheim,

’t is de jongen van de buren

Heeft hij een huisje net als jij?

Met kleuren op de muren?

Misschien moet je eens binnen gaan,

Kom ook eens even gluren!

Ergens in een straat staat een huisje leeg en vandaag komt Jaro er wonen. Welke kleur zal hij kiezen voor op de muren en wat voor kleed komt er op de grond? Precies ernaast staat het huis van Storm. Hij knutselt en bouwt graag. Het raast en dondert in de straat als hij bezig is met een nieuw project. En wanneer Storm op de deur bonst om eens te zien wie zijn nieuwe buurman is, houdt Jaro zijn deur op slot. Hij heeft geen zin in herrie in zijn huis en al zeker niet in moddervoeten op zijn nieuwe kleed. 

Toch ontmoeten ze elkaar op een dag. Precies op de helft van de twee tuintjes en onder de heg ontmoeten ze samen, op hetzelfde moment, ieder de helft van een worm... Wubbe de worm. Wubbe ziet er zielig uit in de vieze aarde. Maar wie neemt Wubbe nu mee naar huis en waar moet Wubbe eigenlijk wonen?

'Waar Wubbe woont' is een beeldende vertelvoorstelling over angst voor het onbekende en verder kijken dan je eigen schutting hoog is. Maar vooral is het een voorstelling over vriendschap, anders zijn en over Oost West Thuis Best.

Concept & Regie: Ferry Spigt

Spel: Kelvin Wormgoor & Michael de Roos

Tekst: Anouk Saleming

Vormgeving: Milou Oosterom

Muziek: Wendy Briggeman

Verkoop: Buro Bannink